Een klassieke uitvaart naar wens vormgegeven

Traditionele uitvaart

Traditionele uitvaart geregeld door Noach Uitvaartzorg

Een traditionele uitvaart zoals jij het wilt

Jij kunt ervoor kiezen om het afscheid te laten plaatsvinden in een gebedshuis of in de aula van een begraafplaats, crematorium of uitvaartcentrum. De dienst kan verschillende sprekers en muziek bevatten, eventueel afgewisseld met foto- en filmpresentaties. Bij een kerkelijke uitvaart horen vaak vaste religieuze rituelen, zoals het zegenen van de overledene. Bij een niet-religieus afscheid kun je ook mooie rituelen toevoegen, zoals het aansteken van kaarsen, het voordragen van een gedicht of een afscheidsapplaus. Na afloop kun je een klein persoonlijk aandenken meegeven aan de gasten.

Linda van Altena speech tijdens begrafenis

Inspiratie

Veel mensen vinden het lastig om teksten en rituelen voor het afscheid te bedenken en de ceremonie tot een geheel te maken. Onze uitvaartverzorger kan je hierbij helpen, net als een ritueelbegeleider. Deze begeleider kan namens jou spreken, als je dat wilt.

Ervaringsverhaal

"Soms heb je geluk en raak je als uitvaartverzorger precies de juiste snaar. Het uitzoeken van een passend gedicht om het afscheid mee te beginnen of te eindigen, vind ik een mooie en dankbare zoektocht. Een gedicht als ritueel kan de toon van de hele dienst zetten of zorgen voor een passend afgerond einde.

Soms hoef je er niet lang over na te denken, maar een andere keer kost het opsporen van de juiste woorden veel moeite. Dan lijken je zoekwoorden en het openslaan van bundels geen resultaat op te leveren. Maar ik geef nooit op.

Bij een intiem afscheid eindigde ik met het gedicht 'De Zee' van Toon Hermans. De echtgenote van de overledene keek mij met grote, waterige ogen aan, zichtbaar ontroerd. Samen met haar echtgenoot hadden ze jarenlang op zee gezeten, een belangrijke herinnering die ik tijdens ons regelgesprek had ontdekt.

Nadat ik mijn laatste woorden had gesproken, kwam ze al tranen deppend naar mij toe. 'Wat bijzonder, ik heb zo lang naar dit gedicht gezocht, maar ik kon het niet vinden. En nu lees jij het voor zonder dat we dit hadden afgesproken. Dank je wel.' Soms heb je geluk. Het zijn deze momenten en rituelen die ik koester."

Onze uitvaartverzorgers zorgen voor de gehele uitvaart in jouw regio

Kennismakingsgesprek aanvragen

Een kennismakingsgesprek geeft je de zekerheid dat jouw afscheid verloopt volgens jouw wensen en biedt een duidelijk overzicht van de kosten. In een periode die vaak door verdriet wordt beheerst, kan dit gesprek steun bieden voor jouw dierbaren. Je kunt ook een dierbare uitnodigen om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.